Майсторите на анимето Crunchyroll и Adult Swim ще обединят сили за едноименния сериал Shenmue: оригинална продукция от 13 епизода по вселената на култовото екшън приключение на SEGA.

Shenmue проследява пътешествието на Рио Хазуки. След като става свидетел на убийството на баща си в семейното доджо, Рио посвещава живота си на намирането на отговорния за това човек - мисия, която го отвежда от улиците на Йокосука, Япония, до огромния мегаполис на Хонконг и извън него. Скоро той ще научи, че по-големи, мистични сили също играят роля в събитията, докато той тренира, за да стане най-добрият боец в стремежа си да отмъсти.

„Първата видеоигра Shenmue беше пусната преди повече от двадесет години и сме толкова развълнувани да работим отново с Adult Swim, за да съживим този франчайз чрез аниме сериала“, казва Сара Виктор, ръководител на разработката в Crunchyroll. „Готови сме да покажем на нашите фенове повече от тази екшън-приключенска поредица, докато преминем през цялата позната история на играта и отвъд нея.“

„Светът на Shenmue е завладяващ и уникален и сме толкова развълнувани да си партнираме с легендарния дизайнер Ю Сузуки, за да пренесем неговото епично творение в аниме формат и да направим епичен сериал за бойно изкуство“, каза Джейсън Демарко, творчески директор в Adult Swim.

Crunchyroll и Adult Swim Productions също се обединиха по наскоро обявената Fena: Pirate Princess, оригинална аниме поредица, чиято премиера ще бъде представена в Toonami на Adult Swim и Crunchyroll през 2021 г., и Blade Runner - Black Lotus, анимационен сериал, вдъхновен от филма, спечелил „Оскар“, Blade Runner 2049, отново в Toonami.

Междувременно създателят на Shenmue Ю Сузуки обяви, че иска да продължи поредицата. Това обаче не трябва да се счита за ясна заявка за започване на работа по Shenmue IV сега или в бъдеще.

Снимка: Sega

Виж още: Huawei и Xiaomi гласуват доверие на гъвкаво стъкло за новите си модели

Тагове:
Още от Play