С представянето на Android 13 потребителите на Apple започват да стават леко нетърпеливи дали и техните устройства няма да получат някои подобрения. В действителност все още никой не е отправил поглед към iOS 16, но това не означава, че премиерата на ъпдейта трябва да бъде лишена от слухове. Според мнозина решението на Apple да преустановят производството на iPod Touch е индикация, че до девет устройства може да са напът да загубят поддръжка за предстоящите операционни системи на Apple. Докато компанията може просто да откаже поддръжката за най-старите iPhone и iPad, които все още получават най-новите актуализации, паметта вероятно ще бъде ключов решаващ фактор за iOS 16 и iPadOS 16. Очаква се, че ако iOS 16 и iPadOS 16 изискват 3 GB памет, девет устройства с чиповете A9 и A10 Fusion могат да загубят поддръжка. Ситуацията се задълбочава: анализаторът на Apple Минг-Чи Куо вярва, че watchOS 9 ще се откаже от поддръжката и за Apple Watch Series 3 по-късно тази година, въпреки че все още е в продажба.

Ако тези прогнози се сбъднат, то списъкът с устройства, които ще се докоснат до iOS 16, е следният:

iPhone 7 Plus

iPhone 8/8 Plus

iPhone X/XR/XS/XS Max

iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max

iPhone SE (2-ро поколение)

iPhone 12/12 mini/12 Pro/12 Pro Max

iPhone 13/13 mini/13 Pro/13 Pro Max

iPhone SE (3-то поколение)

iPad Air (3-то поколение)

iPad Air (4-то поколение)

iPad Air (5-о поколение)

iPad (7-о поколение)

iPad (8-о поколение)

iPad (9-о поколение)

iPad mini (5-о поколение)

iPad mini (6-о поколение)

iPad Pro (1-во поколение)

iPad Pro (2-ро поколение)

iPad Pro (3-то поколение)

iPad Pro (4-то поколение)

iPad Pro (5-о поколение)

Това ще направи iPhone 7 Plus най-стария поддържан iPhone, което е доста голяма изненада за всички останали собственици на устройства от 7-ата серия.

Очаква се Apple да представи големи актуализации на всички свои операционни системи на Световната конференция на разработчиците (WWDC) на 6 юни 2022 г. Според слуховете iOS 16, iPadOS 16 и watchOS 9 предлагат голям брой функции и подобрения, включително усъвършенствани известия, засичане на произшествия на пътя, нов многозадачен интерфейс за iPad, приложението Apple Classical и др.

Снимки: Unsplash

Виж още: Ще успее ли Android 13 да задържи потребителите на своя страна?