НВО стана първата голяма тв компания, която иска да направи секс сцените по-безопасни и по-комфортни за актьорите. През годините компанията си е спечелила репутация за голотата в своите продукции. Сериали като True Blood и Rome от години са известни с ограничителния рейтинг на своите пиперливи сцени. В последно време обаче „Игра на тронове“ шокира мнозина с почти порнографски сцени и закономерно НВО отнесе много критика за начина, по който показва жените.

Поради това НВО ще наеме специалист за ролята на „координатор по интимните сцени“. Това е Алисия Родис, която през 2016 г. е съосновала организацията Intimacy Directors International.

Тя вече е прикрепена към продукции като Watchmen, Crashing и филма Deadwood. Родис ще обучава и други координатори, които да поемат следващите филми и сериали на НВО.

Идеята за такъв координатор изглежда логична - на снимачната площадка има координатор на каскадьорите, който наблюдава опасните сцени с тях, така че защо да не присъства и професионалист, който да съблюдава неудобните и понякога опасни секс сцени.

Още от Play