Анонс на позабравена, но култова киносерия взриви представянето на Marvel на San Diego Comic Con. Компанията ще възроди вампирския екшън Blade, който превърна Уесли Снайпс в глобална звезда.    

Убиецът на вампири бе един от първите супергеори на Marvel, който се превърна в хит като филм. Оригиналният Blade излезе през 1998 г., последван от Blade 2 през 2002 и Blade: Trinity през 2004 г. Marvel си върна правата върху персонажа заедно с Ghost Rider и Punisher през 2013 г., след като видяхме два филма с Никълъс Кейдж и още два с Punisher.

През 2018 г. самият Уесли Снайпс обаче ни хвърли във възторг с изказването си, че подготвя нови филми за най-безстрашния ловец на вампири. В интервю актьорът сподели, че в момента се водят разговори с Marvel за четвърти филм. Засега не знаем как ще изглежда новият филм за Blade, като на този етап това може да бъде или отделен филм, или сериал за стрийминг платформата Disney+. Знае се обаче, че в главната роля няма да бъде Снайпс; вместо него ще видим актьора Махершала Али, познат ни от House of Cards и True Detective.

Самият герой се появява за пръв път в комикса The Tomb of Dracula#10 от 1973 г. и е получовек-полувампир, който преследва създанията на нощта.

Виж още: Game of Thrones и сериал на Amazon водят по номинации за наградите Еми

 

Тагове:
Още от Play