Ако съдим по очарователно мистериозния клип, публикуван вчера в личния YouTube канал на Алекс Клипман (създателят на HoloLens), новата версия на системата за добавена/виртуална реалност на Microosft съвсем скоро ще направи своя официален дебют.

Компанията вероятно планира да обяви официално HoloLens 2.0 в рамките на специално медийно събитие по време на тазгодишния Mobile World Congress в Барселона.

Известен до момента с кодовото наименование „Сидни“, новият модел ще бъде по-лек, по-удобен и ще разполага с по-добър дисплей от предходната версия. Всички сензори на системата ще бъдат подобрени, а новият HoloLens ще предлага още холографски процесор (Holographic Processing Unit (HPU)) от последно поколение, разполагащ с разширени ИИ възможности.

Слуховете твърдят, че става дума за най-новия Qualcomm Snapdragon 850 мобилен чип, който ще замени Intel Atom процесора, на който разчиташе първата генерация на HoloLens.

Повече подробности вероятно ще научим след 24 февруари, когато стартира MWC.

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: