Ето една новина, която ще зарадва изстрадалите фенове на невероятния трилър Alan Wake! По-рано днес бе съобщено, че играта ще бъде адаптирана за телевизионен сериал с участието на Сам Лейк – човекът, стоящ зад историята на оригиналната игра.

Питър Калоуей (Cloak & Dagger, Legion) ще бъде изпълнителен продуцент на поредицата, а компаниите Remedy Entertainment и Contradiction Films ще са част от продуцентския екип. В момента Лейк работи по сценарий, който ще изпрати на заинтересовани ТВ мрежи през октомври, така че няма да чакаме дълго преди да имаме новини.

Алън Уейк си спечели милиони последователи след като първоначално беше пусната през май 2010 г. Феновете оттогава чакат продължението, което така и не се случи, ако не броим спин оф-а American Nightmare. И преди някой да пита какъв ще бъде сюжетът на телевизионното шоу, Лейк заявява, че е планирано адаптиране на цялата игра, но ако шоуто се окаже хит, той ще използва сценария за неиздадената Alan Wake 2 за бъдещи сезони.

Посланието е доста ясно. Ако искате Alan Wake 2, гледайте шоуто, ако и когато бъде излъчено. Единственият аспект, който e малко притеснителен, е участието на продуцентската компания, Contradicition Films. Повечето от продуцираните от нея поредици изглеждат доста скучни, но се надяваме, че въпреки това тя ще защити доброто име на Алън Уейк и Сам Лейк.