Ако някой ви попита какъв браузър използвате, то Edge едва ли ще е най-популярният отговор. Но трябва да признаем, че от Microsoft се стараят да направят всичко възможно ситуацията да се промени и според слуховете в браузъра може да се появи нова опция за директна редакция на снимки. В момента функцията е опция за A/B тестване в най-новата актуализация на Microsoft Edge Canary, след като стане достъпна. Reddit потребителят Leopeva64-2 сподели своя опит с въпросната екстра, показвайки как отваря вграден редактор в браузъра, което позволява изображенията да бъдат редактирани преди тяхното запазване.  


При щракване с десния бутон върху опцията “Запазване на изображението” се разкрива опцията “Редактиране на изображението”. Редакторът е много подобен на стандартното приложение за снимки в системите Windows 10 и Windows 11 и включва функции за изрязване, настройка, филтриране и маркиране, както и инструмент за фиксиране на място и корекции на яркостта и експозицията, наред с други функции, отбеляза OnMSFT. 
Neowin добави, че въпреки че версията на Microsoft Edge Canary с тази функция е налична, тя може да не работи веднага поради поетапното внедряване на функционалности от страна на Microsoft. Ако се интересувате от тестването на вградената функция за редактор на браузъра, можете да разгледате актуализацията в канала на Microsoft Edge Canary.  
Редактирането на снимки е една от функциите, които Microsoft добавя към браузъра си - примери за други такива са меню за игри, вграден калкулатор, конвертор на единици и тестер за скорост. Според технологичния гигант интеграцията им води до спестяване на ценни енергийни ресурси. За пример се посочва инструментът Sleeping Tabs, който е спестил на потребителите 273 000TB RAM през 28-те дни между 9 май и 6 юни. Това се равнява на приблизително 40 MB памет на раздел от 6-те милиарда тествани раздела, добави компанията. 

Снимка: Unsplash

Виж още: Това приложение ще спести всички мъки при инсталирането на Windows 11