Microsoft залага здраво на облачните игри в своите сайтове със своята услуга Microsoft Xbox Cloud Gaming. За да работи с тази и други стрийминг услуги, компанията също подготвя своя браузър Edge.

За първи път чухме за ъпдейта Clarity Boost на Microsoft през ноември миналата година, но научихме много за тази стрийминг екстра отново едва по-рано този месец. Преди няколко седмици Microsoft обяви, че функцията ще дойде в нейния браузър Edge и според Bleeping Computer тя вече се разпространява за всички потребители.

Функцията Clarity Boost е начинът на Microsoft да подобри графиката на предавана поточно игра, за да се опита да направи изображението да изглежда така, сякаш е с по-добро качество. По правило винаги се губят някои данни при стрийминга и вероятно това е предназначено да го компенсира. На практика опцията звучи като филтър за мащабиране и изостряне на изображението, което е в съответствие с резултатите от теста на LifeWire, когато се сравняват игри със и без Clarity Boost.

Разбира се, примерите на Microsoft уж показват, че Clarity Boost върши страхотна работа, което може да е така, но според тези тестове може да е различно от игра до игра. Ако забележите, че някои неща не изглеждат точно така, както бихте очаквали, докато стриймвате към Edge, може да си струва да превключите опцията, за да видите къде са вашите предпочитания.

Наред с Clarity Boost, Microsoft също рекламира своя Edge Efficiency Mode, за да помогне допълнително с производителността на игрите. Това намалява другите процеси на браузъра, докато играете, което е умно, като се има предвид, че вероятно има много неща, които се случват зад кулисите, които не е необходимо, при положение че стриймвате игра. Опцията вече съществува от известно време, но двете трябва да работят добре заедно, за да внесат повече подобрения в стриймваните игри.

Като се има предвид, че всичко това е под шапката на Microsoft, функциите на Edge вероятно ще работят най-добре с услугата Xbox Cloud Gaming. Все пак това са общи подобрения за стрийминг, така че трябва да видим предимства в други услуги като GeForce Now на Nvidia. Може да не е браузърът по избор на всеки за много задачи, но Microsoft Edge със сигурност полага усилия, за да се позиционира като браузър за стрийминг на игри.

Снимка: Microsoft

Виж още: Windows 8.1 с може би последна крачка към софтуерното небитие 

 

Още от Play