Microsoft открай време се опитва да улесни връзката между компютър и телефон. Тази седмица приложението Your Phone получи ъпдейт, след който вече известията на телефона ви ще се появяват на Windows 10 компютъра ви. Функцията е била тествана продължение на месеци. Няма ограничения относно показваните известия – от социални мрежи до имейли и SMS-и. Няма да можете обаче да ги отваряте или отговаряте, поне в тази версия на приложението. Би трябвало приложението да работи с всеки Android телефон.

Все пак, за да заработи самото приложение, има някои изисквания към операционната система. Windows 10 трябва да ви е на поне април 2018 версията или по-нова. Версията на самото приложение трябва да е ъпдейтната до 1.19052.657.0, имайте предвид, че новата функция все още е в процес на глобално пускане и може да не сте я получили към този момент. Your Phone може да бъде изтеглено от Microsoft Store безплатно. Приложението ви позволява също и да теглите снимки директно от телефона си.

В същото време Microsoft продължава да тийзва Windows 1.0. Предвид дебюта на третия сезон на сериала Stranger Things (имаше теория, че може да е свързано с него, понеже действието се развива в 1985, същата година, в която излиза Windows 1.0) изглежда, че все още си остава загадка какво точно са намислили от Microsoft.

Вижте още: Microsoft тийзна Windows 1.0. Всички са объркани! (ВИДЕО)