Том Ханкс се присъединява към редиците на звездите, чиито филми дебютират за стрийминг услуги по време на пандемията COVID-19. Известният актьор ще представи премиерната си военноморска драма Greyhound на платформата Apple TV +, което автоматично превръща лентата в най-големия филмов проект на Apple до момента. Технологичната фирма не е обявила датата на излизане, въпреки че първоначално Greyhound бе предвиден за дебют в уикенда на Деня на бащата (19 и 20 юни) с помощта на Sony Pictures. Вече е ясно, че филмът няма да има премиера в кината, които много вероятно ще останат затворени, докато карантината в САЩ не завърши.

Ханкс е автор на сценария на филма, като същевременно играе офицер, който поема командването на боен кораб на ВМС през първите дни на Втората световна война. Тогава правителството на САЩ сключва съюз с Великобритания за доставката на ценни ресурси при съюзническата борба срещу Германия.

Apple очевидно е била най-сериозна по отношение на разпространението на филма. В Холивуд се твърди, че е имало ожесточена война за наддаване между стрийминг компаниите, като гигантът от Купертино е взел правата за сума от порядъка на 70 милиона долара.

Не е сигурно дали Apple ще продължи по този път, но компанията постепенно засилва ангажимента си към дългосрочните проекти. Освен The Banker с участието на Самюел Джаксън филмовият каталог на Apple TV + също така се фокусира върху документални филми като Beastie Boys Story. Акцентът на предстоящия филмов календар досега е On the Rocks на София Копола с участието на Бил Мъри и Рашида Джоунс. Greyhound е една стъпка отвъд - филмът не само включва звезда от голям калибър, но е заглавие, което в противен случай щеше да се изправи пред забавена кинопремиера.

Виж още: Танцът като изкуство

Тагове:
Още от Play