HBO обяви предстояща научнофантастична драма от Джос Уедън, човекът зад Buffy the Vampire Slayer, Serenity и "Отмъстителите" (The Avengers). Новото шоу ще бъде наречено The Nevers и се говори, че ще акцентира върху "могъщи женски персонажи". HBO няма много какво да каже за сериала на този етап, но това отбелязва първото завръщане на Уедън в общественото полезрение след спорна минала година.

HBO обяви сериала, въпреки че в момента не е предоставила много подробности. Знаем, че The Nevers ще последва "група жени от Викторианската епоха", които откриват, че притежават "необичайни способности". Към това можем да добавим "някаква неопределена мисия, която може да промени света", както и "безмилостни врагове".

Уидън беше обект на критика миналата година, след като Кай Коул, неговата бивша съпруга, го обвини в серийна изневяра и лицемерие. В свое есе, Коул каза, че Уидън "не е този, за когото се преструва, че е".

НВО обаче явно не се притеснява от това.

"Отдавна сме фенове на невероятно талантливия и плодотворен Джос Уидън и не можем да мислим за по-добър проект от The Nevers, с който да го посрещнем в семейството на HBO. Очакваме с нетърпение да срещнем странните, разнообразни герои, да научим историите им, да ги видим в действие и да ги споделим с нашите зрители", казва компанията.

Самият Уидън обича да се появява в своите продукции, а в сериала „Вероника Марс“ гостува с епизодична роля. Той е режисьор и на популярните филми „Отмъстителите“ (2012 г.) и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ (2015 г.).

Тагове:
Още от Play