HBO обещава изключително силен старт на есента с четири нови оригинални сериалa, които критиката определя като потенциални хитове - най-новата sci-fi поредица - Отгледани от вълци с режисьор легендарния Ридли Скот, Третият ден с участието на Джъд Лоу, Ние сме каквито сме на режисьора Лука Гуаданино и Родина по едноименния роман за Фернандо Арамбуру, екранизиращ сблъсъците на ЕТА през призмата на обикновените семейства.  

Сред филмовите предложения, които са премиерни за месеца, са Джоджо Заека, Лоши момчета завинаги с Уил Смит, Кухнята с Елизабет Мос („Историята на прислужницата“), Ритъм секция с Блейк Лайвли, анимацията Напред и ужасите Гняв. Два филма, оригинална продукция на HBO, също имат премиера през септември. Това са приключенската драма Небременна с Барби Ферейра („Еуфория“) и пандемичната комедия с 5 монолога Елитът от крайбрежията с участието Бет Мидлър, Кейтлин Девър, Дан Леви, Сара Полсън, Иса Рей. Премиерно заглавие в оригиналната ни документалистика е Агенти на хаоса - филм за намесата на Русия в президентските избори в САЩ.

СЕРИАЛИ: 

Манифест II (Manifest II)

С участието на Мелиса Роксбърг, Джош Далас, Атина Карканис, Дж. Р. Рамирес

Когато полет 828 на Montego Air се приземява след турбуленция, екипажът и пътниците осъзнават, че светът е остарял с 5 години, а семействата и приятелите им са продължили живота си, след като са изгубили надеждата да ги видят отново. Изправени пред невъзможното, пътниците на полет 828 трябва да продължат живота си. Докато свикват с новата реалност и мечтаят за втори шанс, те се сблъскват с непосредствена заплаха, странна и необяснима. Залозите вече са по високи, а пътниците на полет 828 трябва да се отправят на неочаквано пътешествие в свят, в който разчитат на надеждата и съдбата.

 

Отгледани от вълци I (Raised by Wolves)

Режисьор Ридли Скот

С участието на Аманда Колин, Абубакар Салим, Уинта Макграт, Травис Фимел

Фантастичният сериал на майстор разказвача Ридли Скот е с главни герои двама андроиди. Татко и Майка отглеждат човешки деца на мистериозна новооткрита планетa. Докато колонията е напът да бъде разкъсана от религиозни различия, андроидите научават, че да контролираш вярванията на хората е трудна и опасна задача.

 

Мъртва точка V (Blindspot V)

С участието на Съливан Стейпълтън, Джейми Алигзандър, Роб Браун, Одри Еспарса

В петия и финален сезон на сериала екипът трябва да се справи с мисия с висок залог. Джейн и оцелелите членове на някогашния специален екип на ФБР трябва да се състезават с времето, за да изчистят петното от името си. Без оперативна помощ те трябва да открият начин да спрат Маделин, преди тя да ги е открила и унищожила, като могат да успеят само благодарение на отношенията си и помощ от приятели.

 

Третият ден (The Third Day)

С участието на Джуд Лоу, Наоми Харис, Катрин Уотърстън, Емили Уотсън

Денис Кели и Феликс Барет създават лимитирания сериал, чието действие е разделено на две части - „Лято“ и „Зима“, всяка от по три епизода. В „Лято“ Джуд Лоу е в ролята на Сам - мъж, привлечен от мистериозен остров край британския бряг, чиито жители са готови на всичко, за да запазят традициите си. В трите епизода на „Зима“ Наоми Харис е в ролята на Хелън - чудата жена, пристигнала на острова в търсене на отговори. Пристигането й обаче разбунва духовете на мястото.

 

ФИЛМИ:

 

Джоджо Заека (Jojo Rabbit)

Режисьор Тайка Уайтити

С участието на Роман Грифин Дейвис, Томазин Макензи, Скарлет Йохансон

Уникалните за сценариста и режисьор Тайка Уайтити („Тор: Рагнарок“) чувство за хумор и патос сияят и в най-новия му филм - „Джоджо Заека“. Лентата е сатира за Втората световна война и проследява германско момче на име Джоджо (Роман Грифин Дейвис), чийто мироглед се променя из основи, когато разбира, че самотната му майка (Скарлет Йохансон) крие еврейско момиче (Томазин Макензи) на тавана. С помощта единствено на глупавия си въображаем приятел Адолф Хитлер (Тайка Уайтити) Джоджо ще трябва да се пребори със слепия си национализъм.

 

Небременна (Unpregnant) 

С участието на Барби Ферейра, Хейлу Лу Ричардсън, Рамона Янг

„Небременна“ разказва историята на 17-годишната Вероника (Хейли Лу Ричардсън), която никога не си е представяла, че ще поиска да се провали на тест, но всичко се променя в деня, когато вижда две дебели розови чертички на теста за бременност. Колежът и многообещаващото бъдеще изчезват в миг и Вероника започва да обмисля решение, което никога не си е представяла, че ще трябва да вземе. Трудният избор ще я отведе в Ню Мексико и ще я накара да пропътува повече от 1500 километра за три дни в компанията на бившата си най-добра приятелка Бейли (Барби Ферейра). Двете ще научат, че един от най-важните фактори в живота са приятелите.

 

Кухнята (The Kitchen)

Режисьор Андреа Берлов

С участието на Мелиса Маккарти, Тифани Хадиш, Елизабет Мос, Донал Глийсън

Филм по поредицата от комикси Vertigo от DC Entertainment с участието на Мелиса Маккарти („Шаферки“), Тифани Хадиш (Girls Trip) и Елизабет Мос („Историята на прислужницата“). През 1978 съпрузите мафиоти на три домакини от Хелс Кичън, Ню Йорк, са изпратени в затвора от ФБР. Останали без пукната пара, дамите имат зъб на не един и двама и поемат делата на ирландската мафия в собствените си ръце, оказвайки се неочаквано вещи във всичко - от изнудването до премахването на конкуренцията. „Кухнята“ е сурова драма с главни действащи лица жени от номинирания за „Оскар“ сценарист и режисьор Андреа Берлов („Бандата от Комптън“).

 

Лоши момчета завинаги (Bad Boys for Life)

Режисьор Адил ел Арби, Билал Фалах

С участието на Уил Смит, Мартин Лорънс, Ванеса Хъджинс, Алекзандър Лудвиг

Лошите момчета Майк (Уил Смит) и Маркъс (Мартин Лорънс) се завръщат за дългоочаквания финал на трилогията. След поредица убийства и след като Майк едва не губи живота си, той успява да убеди колебаещия се Маркъс да отложи пенсионирането и да работят заедно за последен път. Двамата се съюзяват с нахаканите попълнения от новия отдел на полицията в Маями, за да заловят Армандо Армас - безжалостния лидер на картела „Аретас“.

Снимки: HBO

Виж още: Българският филм „Диви и щастливи“ е по-гледан от Star Wars в HBO GO

Още от Play