„Диви и щастливи“ изпревари безапелационно блокбъстър предложенията на „Дисни“ за първия си уикенд и за първата си седмица в HBO GO у нас. Българската екшън-комедия бе предпочетена от почти двойно повече потребители на стрийминг платформата от следващите заглавия в топ 5 на HBO за периода 3-16 август.

За премиерния си уикенд в платформата HBO GO „Диви и щастливи“ достига първо място по гледания у нас, и то само за 3 дни от седмицата 3-9 август, след като бе добавен на 7 август, петък. В този период българското заглавие се конкурира и изпревари блокбъстър предложението в същия ден – „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Данните за гледаемост от 10-16 август отново затвърждават интереса към лентата у нас – първо място с 22.6% от вниманието на всички гледащи HBO GO за българския филм срещу 12.94% за финалния епизод от джедайската поредицата и 12.71% за второто „Дисни“ предложение – „Тайната на Артемис Флоу“. От момента на добавяне в платформата най-много потребители са стриймвали „Диви и щастливи“ в събота, 8.08, ден след премиерата му, следващият пик е в неделя, 09.08, като заглавието задържа високи нива на интерес и през последващите делнични дни.

Ето как изглежда и представянето на двата най-успешни български филма в платформата от тази година: за първите си 10 дни „Диви и щастливи“ генерира 31.4% зрителски интерес, което е най-силното представяне до момента за българско заглавие в платформата за територията на България. Сравнение може да се направи единствено с първенеца до момента – драмата „Доза щастие“, която постигна 21.5% отново в рамките на първите си 10 дни на стрийминг.

Класация на топ 5 филми за периода 3-09 август в HBO GO за България

1 Диви и щастливи

2 Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

3 Новите ангели на Чарли

4 Анабел 3

5 Тайната на Артемис Фоул

Класация на топ 5 филми за периода 10-16 август в HBO GO за България

1 Диви и щастливи

2 Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

3 Тайната на Артемис Фоул

4 Джуманджи: Следващо ниво

5 Семейство Адамс (2019)

Снимки: HBO

Виж още: 10 от най-добрите сериали от началото на 2020 г., които не трябва да изпускате

HiCast е седмичният подкаст на екипа на списание HiComm, в който разговаряме за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Слушайте епизод 2 тук:

Тагове: