Английската компания Diageo, която е вторият най-голям производител на алкохолни напитки в света, обяви, че придобива Aviation American Gin, един от собствениците на която е холивудският актьор Райън Рейнолдс. Това става чрез покупката на марките Aviation Gin и Davos Brands за сума от 610 милиона долара.

Според споразумението Diageo ще притежава и други марки от портфолиото на Davos Brands, включително Astral Tequila, Sombra Mezcal и TYKU Sake, а самият Рейнолдс ще запази собствеността си върху Aviation American Gin.

Това се случва само две седмици, след като легендарният производител на уиски Johnnie Walker и на водка Smirnoff отчете почти 50% спад на годишната печалба, след като наложените по света мерки за социална изолация затвориха кръчми и ресторанти, отмениха спортните събития и доведоха до спад на безмитните покупки.

Това не е първият път, в който компанията придобива марки, собственост на известна холивудска личност. През 2017 г. тя плати 1 милиарда долара за покупката на скъпата марка текила Casamigos, в която съосновател беше Джордж Клуни.

В същото време сегашната сделка се сключва в момент, в който консумацията на джин в САЩ расте. Производителите на алкохолни напитки са генерирали 918 милиона долара приходи през 2019 г., или с 3% повече спрямо 2018 г.

През миналата година Aviation American Gin е записала близо 100% ръст на продадените обеми, допринасяйки с 40% за ръста в сегмента с марков джин в САЩ, посочва Diageo.

Aviation American ще се присъедини към голямото портфолио от джинове на Diageo, което включва Tanqueray и Gordon’s.

Снимка: Aviation Gin

Виж още: Да си припомним най-яките летни филми, излезли след 2000 година (ВИДЕО)

 

Още от Play