Тази седмица ще може да се насладите на три разнообразни премиерни филма по българските кина! За феновете на чистия екшън, огромни роботи и множество експлозии - продължението на всеизвестния “Огненият пръстен” (Pacific Rim) от 2013 г. е вече тук. Който желае, ще може да види най-новата копродукция между България, Великобритания, Полша и Франция, а именно комедията “Чудо”. И за десерт един от най-разтърсващите хорър филми от последните месеци - “Непознатите 2: Жестоки игри” е вече в България, силно препоръчан за почитателите на силните филмови усещания. Приятно гледане!

"Огненият пръстен: Революция"

Първият филм по “Огненият пръстен” бе истински шедьовър на екшън киното. Режисьорът Гийермо дел Торо успя да създаде “Трансформърс” на стероиди, събирайки широка група от фенове около филма. Продължението на хита Pacific Rim ще ни запознае с бунтовника Джейк Пентакост, изигран от Джон Бойега (“Междузвездни войни: Силата се пробужда”, “Meждузвездни войни: Последните джедаи”) – някога обещаващ пилот на Йегер, чийто легендарен баща (героят на Идрис Елба от първия филм) е жертвал живота си, за да осигури победа на човечеството срещу зловещите Кайджу, които видяхме сразени в първия филм. Джейк, типично за всеки протагонист, губи правия път и се озовава в подземния свят, без ясна цел в живота.

Но когато още по-голяма заплаха надвисва над градовете на хората и грози да постави света на колене, Джейк получава нов шанс да съживи паметта на баща си и да се свърже отново със своята доведена сестра Мако Мори (Ринко Кикучи) – водач на новите военни пилоти. За изненада на всички се оказва че злите Кайджу така и не са победени. Съдбата на човечеството отново е поставена в ръцете на младите пилоти, които трябва да се справят с огромните, зли роботи, използвайки всяко средство срещу тях. Към групата на Джейк ще се присъединят талантливият пилот Ламбърт (Скот Истууд, “Бързи и яростни 8”) и 15-годишният Йегер-хакер Амара (Кайлий Спейни), които бързо се превръщат в негово семейство. Въпреки че режисьор вече е Стивън С. Динайт, а не Дел Торо, “Огненият пръстен: Революция” със сигурност се очертава като един от по-интересните екшън филми по кината за този момент. Ако пък можем да разчитаме на ревютата, втората част няма чара на първата, но битките със сигурност са все така впечатляващи.

"Чудо"

Една интересна европейска копродукция между САЩ, България, Великобритания и Полша, “Чудо” е неочаквано попадение сред премиерите този месец. Филмът е малка житейска история с множество комедийни елементи. Фабулата разказва за Ирена (Егле Микулионите) - жителка на малко градче в Литва. Животът ѝ е изключително еднообразен и потискащ - в работата е презирана от колегите си в едва оцеляващата свинеферма, която ръководи, а у дома бездетната героиня трябва да търпи съжителството със своя алкохолизиран съпруг. Естествено, всичко се променя с появата на красив американец, който желае да купи фермата ѝ. Въпреки всеобщите подозрения към чудатия посетител Бернардас (Даниел Олбрихски) съживява градчето и изпълва ежедневието на Ирена с повече оптимизъм, връщайки насладата ѝ от живота. Но както е ясно на всеки киноман - не всичко е цветя и рози и героинията ще трябва да се справи с множество нови ситуации, преди да успее да преоткрие себе си. “Чудо” е приятен филм, който разказва една различна житейска история, показвайки ни как да открием важните неща в живота въпреки тривиалното ежедневие.

"Непознатите 2: Жестоки игри"

Феновете на хорър жанра ще могат да се насладят на новия филм на Йоханес Робъртс (47 Meters Down, 2017), ветеран в режисирането на страшни филми. “Непознатите 2: Жестоки игри” следва замисъла на първия “Непознатите” от 2008 година. За пореден път ще бъдем свидетели на група от хора, които ще бъдат преследвани и нападнати по време на тяхната почивка. Този път жертви ще са семейството на Сидни, изиграна от носителката на 6 номинации за награда "Еми" - Кристина Хендрикс. Приятното семейно пътуване на персонажите ще се окаже фатален кошмар, след като разбират за тримата маскирани преследвачи, които имат за цел да тестват издръжливостта и нервите както на семейството, така и на зрителите пред екрана. Но не всичко е така, както изглежда, и много скоро Сидни ще започне да открива чудати неща както за маскираните, така и за собственото си семейство. “Непознатите 2: Жестоки игри” е способен с лекота да изправи косите на публиката и не трябва да бъде пропускан от почитателите на страшните филми, особено когато човек може да му се наслади пред големия екран. Подобно на продължението на Pacific Rim, така и тази втора част не може да разчита на свежестта на първия филм и е по-скоро за запалените фенове на жанра.

Още от Play