Още през март HBO обяви, че обединява сили с Naughty Dog, за създаването на сериал по хитовата игра The Last of Us. Той ще замени първоначално планираната филмова адаптация.

Новата подробност сега е, че създателят на сериала Chernobyl - Крейг Мейзин, ще е сценарист и изпълнителен продуцент на новия сериал заедно с Нийл Дръкман от Naughty Dog. Мейзин е сценарист и на предстоящия филм по Borderlands, друга много известна игра, така че това няма да е нова територия за него.

В интервю за Discussing Film Йохан Ренк, режисьорът, който спечели награда „Еми“ за работата си по всичките 5 епизода на Chernobyl, сподели, че също ще е в екипа, който стои зад сериала поне за пилотния епизод. Ренк е режисирал още Breaking Bad, Vikings, The Walking Dead и Bates Motel.

Малко след официалното обявяване на сериала Мейзин потвърди, че героинята, която ще играе Ели (все още не е избрана актриса) ще е лесбийка, точно като в игрите. Той също така даде обяснение защо проектът е много по-добре пригоден за сериал, отколкото за филм. Самата продукция не се очаква да започне снимки преди премиерата на The last of Us Part II на 19 юни.

Вижте още: Новите PS4 игри ще вървят и на PlayStation 5