Apple планира да увеличи разходите си за филми за платформата Apple TV+ до 1 милиард долара годишно, както и да ги пуска в кината в световен мащаб, съобщава Bloomberg.

Филмите за Apple TV+ CODA и Cherry дебютираха в избрани киносалони за няколко седмици през 2021 г., но Apple очевидно планира да инициира по-широки, по-конвенционални премиери по кината в бъдеще, улеснени от по-големи филмови бюджети. Този ход има за цел да повиши популярността на Apple TV+ в Холивуд, да привлече абонати и да създаде "културни събития" в календара на феновете.

Смята се, че Apple вече се е обърнала към няколко дистрибутора от трети страни за сътрудничество при пускането на заглавия от Apple TV+ в кината тази година, включително Killers of the Flower Moon на Мартин Скорсезе, Argylle на Матю Вон и Napoleon на Ридли Скот. Очаква се филмите да бъдат в киносалоните по света поне един месец. Твърди се, че Apple се обръща към външни студиа и партньори - трети страни, поради липсата на опит в разпространението на филми в хиляди киносалони по света, но има опасения относно големите такси и маркетингови бюджети, които биха поискали такива партньори.

Снимка: Unsplash

Виж още: Прочута антипиратска група затвори близо 500 сайта за година