iPhone е устройството, обявено за начало на съвременната ера на смартфоните. Но преди iPhone имаше друг лидер в света на преносимите телефони: BlackBerry.

На 12 май 2023 г. в кината ще се появи филм за BlackBerry, който ще разкаже истинската история за възхода (и последвалото падение) на компанията. Първият трейлър на филма - подходящо озаглавен просто BlackBerry - стартира днес и може да бъде видян във видеоплейъра по-долу.

Интересно е, че трейлърът прави BlackBerry да изглежда много подобен на The Big Short. Последният филм е наградената с "Оскар" драматизация на срива на жилищния пазар през 2008 г. Колкото забавен, толкова и трагичен, The Big Short представя точни изображения на историята, но от фантастична гледна точка.

Трейлърът на филма BlackBerry преминава през най-интересните моменти от възникването на компанията и началото на нейното падение. Виждаме как младите Майк Лазаридис и Дъглас Фредин (изиграни съответно от Джей Барушел и режисьора Мат Джонсън) създават BlackBerry с помощта на Джим Балзили (изигран от Глен Хауъртън от It’s Always Sunny in Philadelphia). Виждаме пускането на пазара на първия iPhone (чрез реални кадри на покойния Стив Джобс) и трескавите действия на екипа в отговор на тази нова заплаха.

Засега първите критици дават висока оценка на филма. В момента BlackBerry има 95% рейтинг в Rotten Tomatoes на базата на 20 рецензии.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие

 

Още от Play