Според Wall Street Journal легендарният Мартин Скорсезе води преговори с Apple и Netflix относно следващия си филм. Той ще носи името Killers of the Flower Moon и е базиран върху едноименния роман. Въпросният вече е в продукция и се очаква Леонардо ди Каприо да участва.

Paramount Pictures обаче изглежда ще се оттеглят от проекта, чийто бюджет вече се очаква да надхвърли $200 милиона долара. Точно това кара Скорсезе да се обърне към други купувачи. Подобна бе историята и на The Irishman, чийто бюджет от $175 милиона долара се оказа твърде голям за Paramount и те го продадоха на Netflix.

Макар и двете стрийминг услуги да могат да си позволят цената на лентата, Apple изглеждат в по-добра позиция. Това се дължи на склонността им филмите, които предоставят, първо да минават през киносалоните. От друга страна Netflix държи техните продукции да дебютират на тяхната платформа, което обезсмисля гледането на филмите в кино за много хора и съответно по-малки box office печалби. 

Wall Street Journal твърди, че дори Apple да откупят правата за филма, ще трябва да обезщетят Paramount, като възстановят досегашните им инвестиции. Вариант е и двете компании да се обединят, като Apple ще поеме инвестирането оттук нататък, а Paramount ще се погрижат за дистрибуцията на лентата по кината. Независимо коя от двете опции се осъществи, рано или късно филмът ще бъде наличен в Apple TV+, ако компанията го откупи.

Вижте още: Снимките на Fantastic Beasts 3 започват въпреки епидемията