Списъкът на филмите и сериалите, които ще бъдат спрени, забавени или отменени заради епидемията от коронавирус, нараства с всеки изминал ден. Най-новият Джеймс Бонд филм No Time To Die беше първият отложен блокбъстър, а след това го последваха филми, като Mulan, Fast and Furious 9, The New Mutants, A Quiet Place 2 и др.

Едно от малкото студиа, решени да продължат независимо от ситуацията, е Warner Bros. Компанията вече потвърди, че снимките на The Batman и The Matrix 4 ще продължат, като единствено е възможно предстоящият супергеройски филм Wonderwoman 1984 да бъде забавен. Сега към получилите зелена светлина филми се присъединява и Fantastic Beasts 3. Снимките на спинофа с огромен бюджет ще започнат от другата седмица.

Fantastic Beasts 3 е насрочен за ноември 2021 г., така че все още има доста време, дори ако началото се забави. Според режисьора Дейвид Йейтс обаче снимачният процес ще стартира по план. Всъщност Fantastic Beasts 3 първоначално беше предвиден още за този ноември, но бе отложен с 12 месеца, за да може да бъде преработен сценарият в резултат на разочароващата реакция на критиката и феновете към предишната част.

Режисьори на Fantastic Beasts 3 са ветеранът от поредицата Хари Потър Стийв Кловес, както и самата Дж. К. Роулинг.  

Виж още: Легендарният Nintendo Play Station прототип стана най-скъпият геймърски продукт