Дани Бойл е голям фен на Робърт Патинсън и въпреки че режисьорът вече не е част от проекта „Бонд 25“ заради творчески различия с продуцентите, той знае кой точно трябва да облече костюма на тайния агент.

Бойл е останал очарован от представянето на Патинсън в новия му филм High-Life, в който той играе изгнаник от Земята, който изтърпява доживотна присъда на космически кораб.

Запитан дали Патинсън не е прекалено млад, за да получи такава влиятелна роля, Бойл възразява: „Не, не, той е над 30 и е готов. На колко години беше Конъри в първия си филм?“.

Бойл е прав: Патинсън е на 33, а Шон Конъри беше на 31, когато за пръв път влезе в ролята на персонажа, създаден от Иън Флеминг. Още по-любопитно е, че дори тогава Конъри носи перука, за да прикрие факта, че оплешивява – той ще го прави във всичките филми за Бонд до „Диамантите са вечни“ през 1971 г. Джродж Лазънби пък е само на 29 години, когато влиза в ролята на агент 007 за „В тайна служба на Нейно Величество“. Останалите актьори, играли Джеймс Бонд, действително са по-стари към първите си филми: Роджър Мур е на 45, Тимъти Далтън е на 41, Пиърс Броснан е на 42, а Даниел Крейг е на 38 г.

С други думи Патинсън е в идеална възраст да влезе в ролята на Бонд. По-голямо препятствие пред това обаче може да дойде от факта, че актьорът току-що подписа договор да изиграе Брус Уейн в The Batman и поне още два филма.

Виж още: Следващият Game of Thrones? Ето 10 претенденти за титлата!