Започнаха снимките на The Predator, който ще върне на голям екран научнофантастичната класика през 2018 г., пише CNET. Новината бе потвърдена от режисьора Шейн Блек в неговия Twitter профил, който сподели снимка с главните герои в продукцията, сред които личат имената на Бойд Холбрук, Оливия Мън и Кийгън-Майкъл Кей.

Въпреки че фотото с нищо не подсказва какво ни очаква и снимката е съвсем безобидна, Блек обещава, че филмът далеч няма да е такъв.

"Не мисля, че феновете искат The Predator с PG-13 рейтинг. Вероятно така щяхме да направим повече пари, но PG-13 е за страхливци", откровеничи режисьорът и добавя, че ни очакват доста страхотии и кървища. Което пък е добър повод да си припомним известната реплика на героя на Джеси Вентура от оригинала от 1987 г. - "Нямам време да кървя". Е, явно в новия филм актьорският състав ще има.

Именно Блек е и сред основните причини да вярваме, че новият филм ще е наистина добър. Режисьорът и сценарист има зад гърба си заглавия като "Смъртоносно оръжие", "Последния екшън герой" и "Дълга целувка за лека нощ", за които изготвя сценария. През последните години впечатли с "Целувки с неочакван край" и леко пренебрегнатия "Любезни пичове" от миналата година. И в двете ленти Блек е сценарист и режисьор. В тези си роли го познаваме и от "Железния човек 3".

Блек е изключително добър сценарист, който успява да вплете отличен и хитроумен диалог, с което издига и персонажите в своите филми. Най-силно се усеща това именно в "Любезни пичове", в който се усеща както леко позабравеното в съвременото кино ноар усещане, така и лек хумор, но и добре оплетена история. Разбира се, не можем да очакваме точно такова нещо от The Predator, но можем да очакваме добре изготвен страховит филм.

The Predator излиза по кината на 9 февруари 2018 г.

 

 

Виж още: Оскари 2017: ожесточената битка на анимациите

Тагове: