Няма какво да се лъжем, при заглавията с по-интензивни визуални благини PlayStation 4 Pro може да звучи като прахосмукачка. Поне първите няколко модела на по-мощния вариант на PS4.

Последната ревизия на най-популярната конзола в света обаче категорично оправя шумния проблем. За последното твърдение се позоваваме на британците от Digital Foundry, тествали щателно новия CUH-7200 модел на PS4 Pro.

Новият вариант се предлага на цената на предходните. Същото се отнася и за външната част на конзолата, която е досущ като тази на предишните Pro-та. Тихата магия се е случила отвътре.

Или поне значителна част от нея. За CUH-7200 японският гигант е заменил едрия PC тип конектор на старите модели със значително умален вариант, който се използва при PS4 Slim и дори Xbox One S конзолите.

Независимо че промяната почти не променя общата консумация на електричество, шумът на вентилаторите при CUH-7200 модела вече е свален от 50 - 55 децибела при първите модели до 44 - 48 децибела. Важно е да отбележим, че магията при новото Pro не е свързана с намаляване размера на чиповете на конзолата предвид факта, че консумираните мощности са идентични с първите модели.

Британците не назовават каква точно е промяната в новия модел, но все пак, ако по празниците търсите PS4 Pro, вече знаете кой модел да издирвате.

Впрочем прясната официална комбинация между PS4 Pro и Red Dead Redemption 2 съдържа именно новия модел – в случая CUH-7216B.