Добри новини! Добре, може би добри новини, но дори лош филм с Индиана Джоунс („Кралството на кристалния череп“) е по-добър от много други продукции, които ни предлага Холивуд, нали?

Според информация на The Hollywood Reporter Стивън Спилбърг в момента има два проекта, които очакват вниманието му – следващата част от приключенията на Индиана Джоунс и новият прочит на „Уестсайдска история“. Очакваше се, че Спилбърг ще се заеме първо с новата версия на популярния мюзикъл, но THR опровергава този слух и планът е снимките на „Индиана Джоунс 5“ да започнат още следващата година. Премиерата пък е насрочена за 10 юли 2020 година. Продължението идва 10 години след „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“, който разочарова феновете на приключенската поредица с Харисън Форд. Актьорът, който ще стане на 77 през следващата година, ще се завърне и за петата част.

Към момента петата част на поредицата, дело на Спилбърг и Джордж Лукас, все още няма официално име и не знаем нищо за историята, която ще разкрие пред зрителя. Ако можем да спекулираме, Харисън Форд ще трябва да предаде щафетата на някой по-млад актьор – нещо, което се оказа крайно неуспешно в четвъртата част. В нея „наследникът“ беше изигран от Шая Лабъф, който днес е далеч от звездното бъдеще, което всички му вещаеха. След като Форд даде нужното за своя персонаж в „Междузвездни войни“, пресъздаде отново Рик Декар в „Блейд Рънър 2049“, сега остава и симпатичният приключенец Индиана Джоунс.

Междувременно Спилбърг е започнал да избира актьори и за „Уестсайдска история“, тъй като иска възможно най-добрите и подходящи лицa пред камерата. Той ясно показа, че този процес е много важен за него, когато се отказа от „Отвличането на Едгардо Мортара“ (The Kidnapping of Edgardo Mortara), тъй като не успя да намери подходящо момче за главната роля.

Разбира се, всичко може да се промени, като Спилбърг може да захване и някой по-малък проект, преди да премине към следващия „Индиана Джоунс“. Със сигурност програмата на един от най-обичаните режисьори ще стане ясна в следващите няколко месеца.

Спилбърг си заслужи огромните адмирации не само на публиката, но и на критици (три награди "Оскар" и още много отличия), изграждайки едни от най-добрите филми през последните 30 години. Режисьорът умело крачи на границата между популярното кино и творческия подход, смесвайки двата свята в успешни продукции. Такъв очакваме да бъде и следващият му филм – екранизацията на „Играч първи, приготви се“ (Ready Player One) на Ърнест Клайн. Филмът атакува кината на 30 март.

Още от Play