Със своята информационно-развлекателна система от 10 TFLOPS най-новите версии на електрическите превозни средства Model S и Model X на Tesla са готови да предложат хиляди игри за игра на дисплеите в автомобила. Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск за първи път обеща интеграция на Steam по-рано тази година, а в сряда компанията най-накрая предостави платформата за игри на Valve за свои избрани превозни средства.

„Steam е тук – предоставяйки хиляди игри за нови автомобили Model S & X“, каза Tesla в изявление чрез Twitter.

Засега игрите, за които е потвърдено, че работят със Steam Deck на Valve, работят и на Tesla Model S и X (моделна година 2022+) с 16 GB памет и Premium Connectivity. Да, Cyberpunk 2077 е сред тези игри. В крайна сметка може да се появят още заглавия за тези електрически превозни средства, но Tesla се въздържа да разкрие повече подробности. Но е известно, че автомобилите на Tesla поддържат напълно облачната синхронизация на Steam за запазване на прогреса на играта между устройствата.

В допълнение към интеграцията със Steam празничната актуализация за първи път предлага приложения Apple Music и Zoom. Освен това всички автомобили Tesla ще разполагат със специален „режим“ за домашни любимци, който ви позволява да настроите предварително климатичния контрол на комфортна температура за четириногата си дружка, ако се налага да се отбиете някъде за малко. Освен това минувачите ще могат да виждат текущата температура чрез централния дисплей и по този начин няма да се притесняват, че сте един незаинтересован собственик. Бордовата камера в кабината пък ще предава към Tesla приложението на вашия смартфон информация и по този начин можете да проследявате всичко в реално време.

Сравнен с тези функции, достъпът до Steam може да не звучи като голяма работа само по себе си, тъй като това не е основна функция за превозно средство. Но след като активира тази услуга, Tesla донякъде извежда информационно-развлекателната система на ново ниво, което определено очарова голяма част от потребителите.

Снимка: Unsplash

Виж още: 2022 е най-добрата година за Tesla, но инвеститорите пак не са доволни