Само преди няколко години беше все още новост да видим, че победителите от наградите "Еми" идват от стрийминг гиганти, а не слизат от телевизионния екран. Сега това е нещо съвсем естествено. Netflix задмина HBO по номинации тази година, но след като всички трофеи бяха раздадени, двата конкурента завършиха наравно с по 23 награди.

Докато "Игра на тронове" бе безспорният лидер с общо девет, включително и за „Най-добър драматичен сериал“ – Marvelous Mrs. Maisel на Amazon Prime се представи най-добре, грабвайки пет от наградите по време на 70-ото издание на наградите "Еми" и общо осем. През изминалата година Amazon се размина със статуетка, когато „Историята на прислужницата“ на Hulu обра всичко, но тази година ролите бяха разменени, тъй като четирите победи на Hulu реално бяха обявени преди шоуто.

Marvelous Mrs. Maisel бе единственото шоу, което донесе награда на Amazon. Конкурентният Netflix беше отличен за The Crown и Godless, включително и в категорията за най-добра актриса в драматичен сериал, където приза грабна Клер Фой (The Crown).

В церемонията освен блясък и награди имаше и предложение за брак. Отправи го носителят на 13 статуетки "Еми" Глен Уайс при получаването на 14-ата снощи - за режисурата му на последната церемония за наградите "Оскар".

Пълният списък на наградите може видите тук.