Сам Исмаил, човекът създал кибер сериала Mr. Robot, работи над адаптация на филма на Фриц Ланг от 1927 година „Метрополис“, твърдят от The Hollywood Reporter. В доклада се казва, че проектът е в много ранен етап на развитие и не е ясно каква роля ще изпълнява Исмаил в готовия проект. Не трябва да очакваме, че сериал с име „Метрополис“ ще се появи в близките 2 - 3 години, най-малкото защото Исмаил работи над следващите сезони на Mr. Robot.

"Метрополис" е един от най-новаторските филми за времето си. Германскиият режисьор Фриц Ланг създава един дистопичен свят, в който действието се развива през 2026 година. Ситуиран във футуристична диктатура, в която управляващата прослойка живее в упадъчно изобилие над земята, докато подобни на роби работници се трепят при непоносими условия под нея, "Метрополис" разказва мелодраматичната история на един работнически бунт. Лудитското им въстание е всъщност неочакваният резултат от план, скроен от Господаря на Метрополис - Йо Фредерсен - и един луд учен на име Ротванг. Замисълът е да се подкопае освободителното движение на работниците и да се дискредитира лидерът им Мария, като се прати агент-провокатор сред работническите редици - киборг двойник на Мария. Планът дава неочакван резултат, когато киборгът, като действа в разрез с програмата си, подтиква работниците към разярено унищожение на машините, които ги заробват. Но като унищожават машините, те наводняват домовете си и почти удавят децата си. Стабилността е възстановена на края на филма, след като работниците изгарят киборга вещица, а синът на Господаря - Фредер, влиза в ролята на посредник между работниците и управляващите.

Римейкът на Исмаил може би ще е някаква смесица между „Метрополис“ и „Г-н Робот“, но за повече информация ще трябва да почакаме още малко време.

 

Прочетете и това: Марго Роби отново като Харли Куин в Gotham City Sirens