В края на миналата седмица Microsoft пусна Windows 11 Build 23575 в канала за разработчици. Актуализацията е малка, макар и не толкова малка, колкото тази, която може би е била най-малката актуализация на Windows досега - тази с Build 22631.2506, която донесе една единствена промяна.

В Build 23575 има нова функция, която групира наскоро добавени приложения в папка в раздела "Препоръчано" на стартовия екран. Функцията ще се появи само за някои членове на платформата Insider в канала Dev, тъй като Microsoft само я изпробва.

В бележката за промените е описано всичко ново:

Начално меню

Изпробваме групирането на наскоро добавени приложения на вашия компютър в папка в раздел "Препоръчано" на менюто "Старт" с някои Windows Insiders в канала Dev.

Обща информация

Отстранен е проблем, който причиняваше неуспешно стартиране на определени игри с грешка 0x1 при последните 2 полета в Dev Channel.

Ко-пилот в Windows

Отстранен е проблем, който караше някои Windows Insiders в канала Dev Channel, използващи домашното издание на Windows 11 Insider Preview builds, да открият, че Copilot in Windows е изчезнал от лентата със задачи.

Работа с файлове

Отстранен е проблем, при който при задържане на мишката върху първата снимка в Галерия се появяваше подсказка с инструменти, която никога не се отменяше.
Отстранен е проблем, при който затварянето на File Explorer понякога можеше да доведе до срив на explorer.exe.
Извършена е известна работа за подобряване на производителността на отварянето на контекстното меню.
Отстранен е проблем, при който при второто отваряне на падащи менюта в File Explorer не можехте да го превъртате с докосване.

Настройки

Коригиран е проблем, при който главното меню "Настройки" можеше да покаже подкана за влизане в акаунта ви в Microsoft и да не успее да влезе, ако се опитате да го използвате, въпреки че самите "Настройки" показваха, че вече сте влезли.

Мениджър на задачите

Отстранен е проблем, при който падащите менюта в настройките се издигаха нагоре по екрана, ако превъртате.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: