Официално е. Няма спекулации, няма предположения. Въпреки че остава малко по-малко от година до премиерата на следващия епизод от космическата опера „Междузвездни войни“, до днес имаме прекалено малко детайли за филма. До днес дори не знаехме точно какво ще е официалното заглавие на Епизод VIII. До днес. Lucasfilm обявиха, че продължението на историята на Рей (Дейзи Ридли), Фин (Джон Бойега), Люк Скайуокър (Марк Хамил) и Кайло Рен (Адам Драйвър) ще се нарича „Междузвездни войни: Последният джедай“ (Star Wars: The Last Jedi). Това стана чрез официалната страница на поредицата.

Режисьор и сценарист на „Последният джедай" е Райън Джонсън (чудесният Brick и Looper: Убиец във времето). Филмът ще започне от последния кадър, който видяхме в „Силата се пробужда“ на Джей Джей Ейбрамс – когато Рей върна светлинния меч на Люк Скайуокър.

Заглавието на Епизод VIII звучи интригуващо и е повод за редица спекулации. Най-вероятно филмът ще се концентира около героя на Марк Хамил, който е последният останал джедай. Но това не е единственото тълкувание. Както отбелязват от The Verge, на английски думата за джедай (jedi) се употребява както в единствено, така и множествено число. Дали Люк ще открие още джедаи, с които да се изправят срещу Тъмната сила? Това ще разберем в края на годината. „Междузвездни войни: Последният джедай“ излиза на 15 декември.


Докато сме на тема филми - вижте и ревюто ни на “Трите хикса: Отново в играта”.