Известният със своята motion capture работа в редица холивудски суперхитове и видеоигри Анди Серкис навярно ще получи шанс да свали своя дигитален костюм и маска, за да застане зад камерата. Известният актьор е водещо име в списъка на режисьори, желани от Sony да оглавят продължението на Venom. Макар това да не бъде първият филм по комикс, в който Серкис ще участва, то ще бъде първа за него възможност да режисира такъв.

Серкис и Sony вече са провели среща за неофициално наречения Venom 2, макар той да не е единственият потенциален кандидат. Освен него се споменават имената на Травис Найт (Bumblebee) и Рупърт Уаят (Rise of the Planet of the Apes).

Киноподразделението на Sony ще трябва да действа бързо с избора си, ако иска да се възползва от изненадващия успех на първия филм, който спечели 856 милиона долара в глобален план при доста по-скромни очаквания. Планът за снимките на Venom 2 е да започнат през ноември тази година, а премиерата да стане на 2 октомври 2020 г. – дата, която в момента е отбелязана като “неозаглавено продължение на Sony и Marvel“.

За момента знаем, че Том Харди ще се върне във Venom 2, но евентуалното включване на Серкис към проекта носи доста интересни възможности. Той има уникален опит във визуалните ефекти, а освен това бе помощник-режисьор в трилогията The Hobbit на Питър Джаксън, преди да дебютира самостоятелно зад камера c Breathe през 2017 г. Миналата година Cеркис режисира Mowgli: Legends of the Jungle за Netflix.       

Виж още: Първият тийзър на The Witcher изглежда зашеметяващо добре! (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play