WarnerMedia официално обяви новия си проект – HBO Max. Новият стрийминг канал ще приюти шоута и сериали от конкуренцията, но ще предлага и собствени авторски такива. Услугата ще стартира от пролетта на 2020 с над 10 000 часа премиум съдържание от канали, като HBO, CNN, TNT и други. Ето и някои от по-сериозните сделки за предавания, сключени досега:

- Правата върху всичките 236 епизода на сериала Friends

- Правата върху всички епизоди на The Fresh Prince of Bel Air и Pretty Little Liars

- Правата върху продукции на Warner Bros., направени за The CW, започващи от есента на 2019, включващи Batwoman и Katy Keene

- Нови сделки с Грег Берланти, един от най-успешните продуценти на Холивуд, и Рийс Уидърспун, актриса, печелила отличия „Оскар“ и „Еми“; Берланти ще направи поне 4 филма, съсредоточени върху аудиторията на юношите, а компанията на Уидърспун, Hello Sunshine, ще направи поне 2.

Това означава, че ако HBO Max не стартира през пролетта догодина, предвид изтичащия лиценз на Netflix, сериалът Friends няма да може да се гледа никъде другаде. Миналия месец бе разкрито, че и The Office също ще се премести в новия канал.

По план HBO Max трябва да започне действието си само няколко месеца след Apple TV+. Междувременно Disney също започва подобна услуга – Disney+ за $7 на месец. Цената на HBO Max все още не е ясна, също и дали няма да е ограничена само до Северна Америка поне в началото.

Вижте още: Netflix маха цигарите от екрана заради Stranger Things

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Play