Дебютиралият миналата есен Halloween на режисьор Дейвид Гордън Грийн спечели 255 милиона долара при бюджет от само 10 милиона. Такъв космически успех обикновено означава продължения и сега Halloween ще получи цели две.

Създателят на поредицата и легенда на хоръра Джон Карпентър обяви в своя Twitter профил, че през следващите две години ще видим още два Halloween филма. На 16 октомври 2020 г. ще се изправим лице в лице с Halloween Kills, а на 15 октомври 2021 г. ще видим Halloween Ends. Подробности за сагата няма, освен че тя ще продължи историята на Лори Строуд (Джейми Лий Къртис) и Майкъл Майърс, както и че Джуди Гриър се завръща като дъщерята на Къртис.

В края на Halloween от 2018 г. Лори уби Майкъл, но ако той не се завърне, големият въпрос ще бъде кой ще поеме щафетата.

Засега неизвестните са много, но е очевидно, че Universal иска да си запази календара през октомври за близко бъдеще. Острото перо на известния с нестандартните си комедии Дани Макбрайд се оказа скритият коз зад последния Halloween и фактът, че той ще бъде сценарист и на двата следващи филма, обещава, че посоката ще бъде все така непредвидима и вълнуваща.

Виж още: Game of Thrones и сериал на Amazon водят по номинации за наградите Еми

 

Тагове: