Смарт хладилниците вече не са никаква новост. Още през 2000 година LG представиха своя Digital DIOS. Но вместо да преглежда прогнозата за времето на умния охладител, Twitter потребителят Andy Robinson решил да поиграе Doom с помощта на xCloud и хладилник на Samsung.

Други фенове на култовата игра също са изпробвали „хака“, като единодушната присъда е, че със сигурност ви е необходимо Android устройство, тъй като iOS няма да се „разбере“ с хладилника по този въпрос. Дискусиите за предимствата и недостатъците на различните конзоли винаги са били обогатени с изключително забавни становища, но когато в надпреварата се включат и домакинските уреди – ситуацията наистина става много забавна.

Така например някой споменава, че сред основните недостатъците на новата „игрална конзола“ е фактът, че хладилникът „не се побира в джоба“. Друг потребител споменава, че интернет връзката ще се забави, ако „някой си пече филийка на тостера“, трети не изключва възможността героят да бъде победен от противника заради „чаша мляко“. Истината е една – кухненските уреди не са най-доброто място за игри, но пък определено са голямо предизвикателство. А и в най-честия случай стоим пред хладилника, докато той е отворен, а не докато е затворен. Всъщност това е повод за изцяло нова дискусия относно времето, прекарано пред екрана.

Снимки: Andy Robinson

Виж още: Сблъсък на два сателита в орбита вещае неприятности за космическите ни амбиции