Netflix and Hasbro ще си партнират с Rooster Teeth в създаването на Transformers: War for Cybertron - завладяваща история за произхода на вселената на Transformers. Оригинална продукция на Netlfix, сериалът ще се завърти по стрийминг платформата през 2020 г.

Продуцентите обещават нова визия и анимационен стил, които ще покажат роботите по невиждан досега начин.

Rooster Teeth, подразделение на WarnerMedia’s Otter Media group, ще продуцира, докато анимацията ще е дело на Netflix и Polygon Pictures. Ветеранът от поредицата Ф. Джей Десанто (Transformers: Titans Return, Transformers: Power of the Primes) ще оглави сериала, а сред авторите личат известни на феновете имена като Джордж Кръстич (Megas XLR), Гавин Хигнайт (Transformers: Cyberverse) и Берндън Ийстън (Agent Carter, Transformers: Rescue Bots).

Създателите на сериала се надяват да разкажат произхода на популярната вселена по начин, какъвто зрителите не са виждали досега. Netflix подписа договор за няколко години с компанията за играчки Hasbro през 2012 г. Новият сериал ще бъде съвсем у дома в каталога на Netflix, заедно с други възродени анимирани серии от 80-те години като Voltron Legendary Defender и She-Ra and the Princesses of Power.

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

Тагове: