Според лица, позоваващи се на вътрешна информация, Xbox планира да бъде домакин на конференция в началото на 2023 г., като в един доклад дори се твърди, че тогава ще бъде показана игра на високо ниво от Tango Gameworks.

През последните няколко седмици Xbox получи известна критика за липсата на игри на The Game Awards: нещо, което Арън Грийнбърг в крайна сметка коментира в пост, казвайки: „Имаме много планирано да покажем и споделим за една невероятно вълнуваща година, започвайки 2023 г. Оценявам, че хората са нетърпеливи да научат и видят повече. Времето винаги е от ключово значение, но не се притеснявайте - няма да ви се наложи да чакате твърде дълго какво следва от нас“. Така изглежда, че чакането скоро ще свърши и ще видим какво крие Xbox в ръкава си за милионите си почитатели.

През изминалата седмица няколко източника, включително Джез Гордън от Windows Central, съобщиха, че Xbox планира да организира събитие през първото тримесечие на 2023 г. Както беше споделено от потребителя на ResetEra JINX, този слух вече беше потвърден от журналиста Джеф Гръб от Giant Bomb, който наскоро се появи в подкаста на XboxEra, за да говори за някои неща, които предстоят за марката през 2023 г.

Около 40-ата минута на записа Гръб се позовава на слуховете за ново представяне на Xbox, като казва: „Всички продължават да намекват, че това ранно събитие ще е в началото на следващата година. Аз също съм чувал за това и ще кажа, че една от игрите, които ще бъдат там, трябва да е игра на нивото на новоизлезлия хит Pentiment от студио под шапката на Xbox“.

След това Гръб пояснява, че играта на ниво Pentiment не е от Obsidian, а по-късно беше изяснено, че идва от Tango Gameworks - разработчиците зад серията The Evil Within. Под „ниво като Pentiment“ Гръб изглежда има предвид игра от типа АА, която не е част от основните проекти на студиото.

Снимка: Unsplash

Виж още: Windows 11, а не Xbox вече е любимото дете на Microsoft

Още от Play