Твърди се, че Sony си партнира с NCSoft, за да работи върху MMORPG, базирана на популярния франчайз Horizon.

Това е според сайта MTN, който разкрива, че по Horizon MMORPG се работи от същото студио, което стои зад хитовете Lineage и Guild Wars, и двете от които са MMO игри. Твърди се, че проектът е част от нарастващия ангажимент на Sony за предоставяне на заглавия за услуги с онлайн елемент и микротранзакции.

В момента NCSoft набира персонал за Horizon MMORPG играта, която е известна като Project H в обявите за работа.

Глобалният комуникационен офис на компанията обаче нямаше какво да сподели, като в превода, предоставен от VGC, се казва: „Трудно е да се потвърди информация за непубликувани проекти, които в момента са в процес на разработка“.

Вече чухме, че холандското студио Guerrilla Games работи върху мултиплейър заглавие във вселената на Horizon за PS5 и PC, така че това най-ново развитие относно NCSoft може да бъде тази игра.

По-рано VGC твърдеше, че допълнителен ко-оп режим е планиран за Horizon Zero Dawn и Horizon Forbidden West, но вместо това беше пренебрегнат, за да бъде включен в спин-оф игра или неизбежната Horizon 3. Междувременно беше съобщено, че Sony планира преработена версия на Horizon Zero Dawn за PS5.

Horizon Forbidden West беше пусната за PS4 и PS5 през февруари 2022 г.

Снимка: Sony

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа