Въпреки невинната си цел – да припомня някои от най-интересните моменти и създатели на съдържание през отиващата си година – YouTube Rewind се превърна в най-нехаресваното видео в историята на платформата. Обзорът дебютира през 2010 г., но през миналата година за пръв път не го видяхме по очевидни причини. Изглежда, че паузата е дала на YouTube време за размисъл и те са решили поредицата Rewind окончателно да остане в историята.

Съдбата на Rewind не е изненада за всеки, който си спомня скандалите около YouTube Rewind през 2018 г. За 2019 г. серията се върна към своите корени, подчертавайки успешни клипове от независими творци. Заедно с музика и нови звезди, може би малко незаслужено, никой не хареса този формат и YouTube като че ли решиха повече да не си губят времето с него. 

Разбира се, все още може да откриете подобни обзорни видеа като това на Mr. Beast, чийто "спомен" за 2020 г. събра 54 милиона гледания и 4.6 милиона харесвания.

Ако чувствате носталгия по YouTube Rewind, всичките десет клипа са все още онлайн и може да ги попрегледате дори само като поглед върху начина, по който се променят приоритетите на YouTube през годините.

Снимка: YouTube

Виж още: Google искат да останат на върха: какво да очакваме от най-популярната търсачка