За пръв път в славната 39- годишна история на поредицата, Стивън Спилбърг ще предостави режисьорското място в „Индиана Джоунс“ 5 на друг човек.

Според източници от Холивуд, въпреки че сделката не е приключена, по всяка вероятност режисьорът на Fort v Ferrari Джеймс Менголд ще седне на режисьорското столче. Менголд вече е попадал в подобна ситуация, когато пое поредицата Wolverine. Неговият Logan от 2017 г. бе голям хит, спечелил 619 милиона в боксофиса. Лентата донесе на Менголд и номинация за „Оскар“ за адаптиран сценарий.

Спилбърг ще остане като продуцент на Индиана Джоунс 5. Според различни източниците решението за режисьорската смяна е изцяло негово, тъй като той иска да предаде проекта на ново поколение, което да предложи своя перспектива към историята.

Междувременно Харисън Форд потвърди, че е част от проекта.

Disney първоначално анонсира Индиана Джоунс 5 през 2016 г. със Спилбърг като режисьор и Форд в главната роля. Тогава филмът бе планиран за премиера на 19-ти юли 2019 г. След това бе отложен първоначално за юли 2020 г. и сега за юли 2021 г., като междувременно Джонатан Каздан, който е синът на сценариста на „Похитителите на изчезналия кивот“, бе привлечен като сценарист на „Индиана Джоунс“ 5.   

Виж още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

Още от Play