Коледа и Нова година вече са на една ръка разстояние от нас и макар че заради корона кризата двата празника ще се празнуват по малко по-различен начин, това не бива да ни кара да униваме. Още повече – веселбата в тесен семеен кръг може да бъде изключително вълнуваща. Може да се насладим на някои отдавна забравени заради забързаното ни ежедневие моменти, като не само да отделим време на семейството, но и например да се поглезим с чаша домашно направено кафе, вместо да го пием на крак някъде навън в студа. Именно поради тази причина, а и като една прекрасна идея за коледен подарък на близките хора ще ви представим няколко кафемашини с капсули и аксесоари на Nespresso – една от водещите компании, свързани с аромата на хубавото кафе. В момента селекцията от празничните предложения на бранда включва избрани модели кафемашини с отстъпка. 

 


Lattissima One

 

 

Lattissima White e на цена 490 лв. Lattissima Black e на цена 392 лв. 

Искате ли да имате машина за кафе, която може да прави много рецепти? В този случай Lattissima One е това, което ви трябва. Предлаганата в два елегантни цвята машина – черно и млечнобяло, е най-компактната сред моделите от линията Lattissima и е перфектно допълнение за интериора в кухнята. Моделът е с изключително красив дизайн, изработен от висококачествени материали с хромиран лост и нежни гланцови и матови мотиви на самия корпус. Това, което радва, е, че освен стилния си външен вид машината предлага и изключително удобство при приготвянето на всички напитки с кафе и мляко – необходимо е да натиснете един-единствен бутон и получавате перфектното капучино или лате макиато. Наличната система за еднократно приготвяне използва цялото количество от контейнера за напитката, което предотвратява разливането и изхвърлянето на мляко. Машината загрява само за 25 секунди, като налягането, което създава, е 19 бара. Nespresso капсулите с кафе са богата гама – налице е избор за всякакъв вкус и предпочитания.

 


Аксесоар: Диспенсър Versilo

 

 

цена: 64 лв.Подходящ аксесоар към Lattisima One е диспенсърът за капсули Versilo, който се отличава с компактен и прозрачен дизайн, позволяващ съхранение на до 40 капсули кафе. Диспенсърът е изработен от специална здрава пластмаса и съдържа магнити за сигурно закрепване на капсулите от алуминий.

 

 


Citiz&Milk Limousine

 

 

цена: 430 лв.

Подобно на една истинска класна лимузина, тази кафемашина е с ретродизайн, който в същото време носи характера на XXI век. Изисканият ѝ външен вид доставя радост за окото, добавяйки голяма доза елегантност, докато пием кафето си. Удобните за ползване функции се управляват чрез два програмируеми бутона с автоматично спиране на приготвянето на напитките еспресо и кафе лунго, както и сгъваема подложка, удобна за употреба на по-високи чаши. Оборудвана с компактна система Aeroccino, която приготвя автоматично перфектна млечна пяна и горещо мляко, CitiZ&Milk позволява да се наслаждавате на невероятно разнообразие от рецепти само с докосването на един бутон. Високоефективната помпа с налягане 19 бара гарантира винаги кафе в стил бариста, като извлича максимално деликатния аромат и вкус от всяка капсула кафе по време на процеса на приготвяне и гарантира създаването на невероятно плътен каймак. Системата за бързо нагряване достига идеалната температура само за 25 секунди, а автоматичната функция за пестене на енергия изключва машината след 9 минути липса на активност. Като запазват емблематичната си форма и удивителен блясък, интуитивните и удобни за ползване машини CitiZ превъплъщават опита на Nespresso да удовлетвори предпочитанията на всички любители на кафето. Всяка машина се предлага с комплект разнообразни капсули Nespresso с уникално съчетание от аромати.

 


Аксесоар: Комплект чаши Origin Lungo

 

 

цена: 50 лв.

Ароматното кафе изисква и подходяща чаша, от която да му се насладите. Комплектът от две чаши за кафе лунго Origin Lungo (обем 180 мл) превръща всяка глътка в малък празник. Всяка чаша е изработена с двойни стени от порцелан, за да запази по-дълго топлината на любимата кафе напитка. Дизайнът е създаден от Индия Махдави и наподобява формата на кафеено зърно. Отвън повърхността е бяла и матирана, а отвътре – цветна и гланцирана.

 


Pixie Electric

 

 

цена: 204 лв.

Мястото, където миналото се пресича с бъдещето – така може да характеризираме с няколко думи дизайна на кафемашината Pixie Electric. Разработена като най-интелигентния модел в гамата на Nespresso, Pixie притежава изключително малки размери за възможностите, които предлага. Такава е новата технология Nespresso Quality Seal, която гарантира едно и също високо качество на приготвеното кафе, независимо колко дълго е ползвана машината. Аналогично на другите модели може да приготвим своята напитка с едно натискане на функционалния бутон, като налягането от 19 бара върши своята работа – получаваме чаша с перфектно кафе.

 


Аксесоар: Система за разпенване на мляко Aeroccino 4

 

 

цена: 155 лв.

Aeroccino 4 е най-новата система за разпенване на мляко на Nespresso, която предлага 2 типа гореща пяна, горещо мляко и студена пяна за лесно приготвяне на още по-голямо разнообразие от рецепти с кафе и мляко в домашни условия. Трябва само да налеете млякото и да изберете желания бутон, за да получите за нула време удивително нежна млечна пяна за любимите си напитки. За още повече удобство и безупречна чистота Aeroccino 4 се почиства в съдомиялна машина.

 

 

Мисия чиста планета

 

 

Тази година компанията представи своята нова капсула, изработена от 80% рециклиран алуминий, което е поредната стъпка за Nespresso в изпълняването на заявката в срок до 2022 г. да постигне неутрален въглероден отпечатък за всяка чаша кафе Nespresso – както за дома, така и за професионалните клиенти.

Този материал не само запазва съвършено добре качествата на кафето – вкус, свежест и аромат, но може да бъде рециклиран до безкрай, така че ако имате използвани Nespresso капсули, може да ги предадете в бутиците на бранда, където започва процесът на рециклиране. Как става това? Първата стъпка е отделянето на кафето от капсулата. Кафето се използва за компост, а капсулата бива рециклирана отделно. Полученият алуминий, както знаем, намира много и разнообразни приложения. С което помагаме да опазим нашата планета чиста.

Пожелаваме ви весели и ароматни празници с Nespresso!

Снимки: Nespresso

Вижте още: Huawei Mate 40 Pro: триумф на иновацията и модерния дизайн