Компанията Arctic apples изпълни мечтата на милиони – създаде и пусна на пазара ябълка, която не се окислява и при отхапване или разрязване не става кафява, съхранявайки свежия си цвят и вкус. Вероятно, тези ябълки биха допаднали на мнозина, но феновете им, може би, няма да са чак толкова много поради една интересна причина:
Докато многобройните компании използват ГМО, предимно за да предпазват плодовете от изяждане от насекоми или да не се развалят от температурите, то Arctic apples използва методите на генното модифициране единствено, за да позволи на ябълките да съхранят своята ферментация във всякакви условия. Новите ГМО ябълки се наричат „арктическа златна ябълка“, като разработването им е отнело 20 години, но ето, че сега са готови за пазара. Сортът е наследник на популярната „Златна превъзходна“.
Следенето на всички полети на самолети в света съвсем скоро ще стане факт