Наближава 50-ата годишнина от кацането на Луната на "Аполо 11" и каналът National Geographic е решил да отбележи датата подобаващо – чрез премиера на документалния филм на Apollo: Missions to the Moon през юли. Това не е просто преработка на кадри, които сте виждали безброй пъти. Документалният филм ще представи космическата програма на "Аполо" с нечувани досега 800 часа записи, както и видео (от НАСА, телевизията и домашни филми), прехвърлени от 500 часа филмов материал. Освен ако не сте имали достатъчно късмет да бъдете свидетели на събитията, когато са се случили, продукцията определено ще освежи паметта ви.

Режисьорът Том Дженингс (който преди това документира експлозията на Challenger и живота на принцеса Даяна) разчита на няколко необичайни технологични трика, за да направи лентата интригуваща. Например той обединява кадри на НАСА със записи от черна кутия на "Аполо" и синхронизира 30-каналния звук от Mission Control.

„Целта е да се създаде "машина на времето за "Аполо 11", казва Дженингс. Красивият саундтрак, дело на Ханс Цимер и Ръсел Емануел, съчетава оркестрови парчета с "електронно манипулирани" звуци от космически изследвания от 1960-те, включително програмите "Аполо" и "Спутник".

Още не е ясно кога ще бъде излъчен филмът, но се знае, че той ще бъде част от тематична Space Week, която ще включва две нови продукции, посветени на "Aполо 11" (Apollo: The Ultimate Experience и Armstrong: The Enigma).

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: