NASA и Европейската космическа агенция пуснаха нов видеоклип, документиращ живота на астронавтите на Международната космическа станция. Той е малко по-различен от видеоклиповете, които сте гледали в миналото, защото е първото 8K видео с ултра-висока разделителна способност, заснето с Helium камера.

Камерата бе доставена на МКС през април с товарна мисия на SpaceX, а новият видеоклип показва как астронавтите, живеещи на борда на космическата станция, работят и провеждат експерименти. Някои от експериментите, показани във видеото, са изследването BEST, което използва ДНК секвенция за идентифициране на микробите в космическата станция; експеримент, който сравнява растенията, отглеждани в космоса, с тези, отглеждани на Земята; и проучването BCAT-CS, изследващо динамичните сили, които съществуват между частиците на утайките.

„Развълнувани сме от възможността да използваме нови технологии, които подобряват връзката с аудиторията ни при изследването на космическите станции“, казва Дейвид Брейди в изявление. „Всяко подобряване в качеството на изображенията позволява на човека на земята да се доближи до космическото преживяване“, допълва той.

Насладете се на кристалното качество на видето по-долу.