Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
11.януари.2017

Apple откри бъг в Safari, който влияе на живота на батерията на MacBook Pro с TouchBar

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1227 пъти

Преди около месец, точно покрай коледните празници онлайн изданието Consumer Reports излезе с препоръка към своите читатели да не купуват новия MacBook Pro с Touch Bar заради неконсистентност в живота на батерията. Веднага след това Apple се свърза с Consumer Reports, за да съпостави своите лабораторни и полеви тестове и това е довело до ново развитие по случая.

Consumer Reports обяви, че ще извърши повторен тест на MacBook Pro с Touch Bar, тъй като Apple е пуснала актуализация на софтуера, предназначена да оправи проблема с живота на батерията.

Днес Apple пусна софтуерната кръпка в бета-канала за MacOS и в крайна сметка тя ще бъде разпратена до всички потребители на софтуера. Актуализацията се фокусира върху браузъра Safari, който Consumer Reports е използвал за спорния тест през декември.

Тогава организацията установи, че въпреки твърденията за около 10 часа живот на батерията на новите преносими компютри на Apple, Pro моделите на MacBook са осигурили малка част от това.

След препоръката „не купувайте MacBook Pro с TouchBar” много собственици на новия лаптоп на Apple са направили лични тестове и са коментирали в сайта, че техните батерии са показали много по-добри резултати с браузъра Google Chrome, отколкото със Safari на Apple.

Apple казва, че проблемът се дължи на софтуерен бъг в режима за разработчици на Safari. „Тестът очевидно използва скритата настройка на Safari, която изключва кеша на браузъра, а повечето потребители никога не биха я използвали и следователно никога не биха се сблъскали с неконсистентност в живота на батерията", казва Apple в изявление. „Освен това, след като вече идентифицирахме проблема, помолихме Consumer Reports да проведе същия тест, но използвайки нормалните потребителски настройки, и те ни казаха, че техните нови тестове с MacBook Pro с Touch Bar дават очакваната продължителност в живота на батерията."

Дори Apple да е откриала бъг в Safari, който причинява известни проблеми с живота на батерията на MacBook Pro с Touch Bar, все още се чуват недоволни гласове, които сигнализират, че лаптопът не дава задоволителни резултати.

Тук е моментът да кажем, че HiComm вече разполага с бройка от MacBook Pro с TouchBar и ние самите ще извършим съответния тест, за да видим как се представя батерията на лаптопа. Ще изчакаме и софтуерната кръпка да бъде пусната за всички потребители, за да направим тест и след нея, а след това ще споделим резултатите с вас. Ако вие също сте закупили новия лаптоп на Apple, моля, споделете вашите наблюдения в коментарите по-долу.

 

Прочетете и това: Топ програмистът и създател на Swift Крис Латнър напуска Apple и отива в Tesla 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност