Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
10.февруари.2017

Марк Зукърбърг лично тества прототип на VR ръкавици за Oculus Rift

6
Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1453 пъти

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се похвали с нов начин за взаимодействие с Oculus Rift – VR ръкавици. Днес той публикува снимки от посещението си в изследователската лаборатория на Oculus в Редмънд, Вашингтон, където екипът, ръководен от водещия изследовател Майкъл Абраш, работи по следващото поколение хардуер. На един от кадрите виждаме как Зукърбърг носи чифт бели ръкавици, с които явно може да контролира обекти във виртуалното пространство.

"Работим по нови начини, с които да пренесем ръцете ви във виртуалната и разширената реалност. Носейки тези ръкавици, можете да рисувате, да пишете на виртуална клавиатура и дори да изстрелвате паяжина като Spider Man. Това правя тук", пише Зукърбърг. Няма кой знае какви подробности, но ръкавиците изглеждат доста стандартни, което значи и удобни.

Разбира се, не знаем кога и дали ще видим финален продукт под формата на VR ръкавици за Oculus Rift, но Oculus по-рано придоби компания, която работи върху ръкавици за проследяване на ръцете. Това би трябвало да е ясен знак, че тази технология може да е намерила място именно тук.

 

 

Прочетете и това: Ubisoft отрече да работи по Assassin's Creed VR игра въпреки изтекли снимки 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност