Facebook изглежда тества втори новинарски поток в мобилното си приложение. Някои потребители по света са забелязали икона с формата на ракета, намираща се точно до иконата на новинарския поток. Бутонът може да бъде или в горната част на екрана, или отдолу, в зависимост от това, дали потребителят използва iOS или Android устройство.

Алтернативният новинарски поток ще показва публикации, статии, снимки и видео от източници, които потребителите не са последвали, като Facebook страници или публикации от новинарски медии. Тези страници ще са подобни на тези, които вече сте харесали, както и тези, които са популярни сред приятелите ви.

Въпреки че Facebook непрестанно усъвършенства своите алгоритми, за да поддържа интереса на потребителите, все пак стигаме до досадното безкрайно превъртане на информация в новинарския поток. Може би един втори поток ще ни позволи да виждаме повече неща, без да смесваме информацията от познати и непознати източници.

Говорител на Facebook потвърди глобалния тест на бутона „ракета“, казвайки: "Тестваме допълнителен поток с популярни статии, видеоклипове и снимки, персонализирани за всеки човек, в зависимост от съдържанието, което може да е интересно за него“.