Много от трамваите по света са запомнящи се, но по скоро изглеждат като нещо остаряло и архаично, а не като нещо, което е дошло от бъдещето. Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев високо оцени иновативния трамвай R1, който бе представен от UVZ Corporation на Innoprom 2014. Творението на руската корпорация „Урал Вагон Завод“ (УВЗ) прилича на нещо, което е излязло от филм за Батман. Наклоненото напред предно стъкло помага на ватмана и пътниците да виждат по добре, а стъклените композитни панели са лесни за замяна.

Вътрешността на трамвая е също толкова авангардна. Динамичното LED осветление и музиката ще подобрят настроението на пътниците, които се возят на трамвая. R1 поддържа и откриване на глобално местоположение чрез GPS или GLONASS спътници. Наличен е и климатик, антибактериални парапети и Wi-Fi. Шофьорът дори получава USB 3.0 порт, с който може да зарежда телефона си.

Този представител на масовия транспорт ще влезе в производство през 2015 г. А както подсказва името, R1 ще се движи само на територията на Русия. От УВЗ смятат, че превозното средство ще се използват главно в големите руски градове. Износът за Източна Европа и Южна Америка е сред възможностите на този етап, но няма нищо уточнено.

Харесва ли ви R1?

 

 

Виж още: Руските власти спират да използват процесори Intel и AMD

Тагове: