Когато през юни 2013 на WWDC, Apple обяви iOS 7, тя спомена и за плана си за вграждане на iOS в колата, но даде относително малко подробности за начина, по който ще работи операционната система, или дори това, как тя ще изглежда.

Сега благодарение на разработчика Стивън Троутън-Смит, който сподели редица изображения в своя Twitter профил, на бъдещият автомобилен интерфейс на Apple, можем да придобием ранна представа за това, което ни очаква.

Виждаме че лентата на състоянието, която по-подразбиране стои в горната част на екрана, сега е позиционирана отдолу. Изглежда ще има и "начален" екран, на който ще има познатата "решетка" с приложения. На един от скриийншотите виждаме и познатите от стандартните GPS устройства интерфейсни бутони, за дестинация, + /- за приближаване и отдалечаване на картата, 3D бутон и още един за показване на текуща позиция.

Според слухове Apple ще ви позволи да използвате интелигентният асистент Siri, който ще се нарича Siri Eyes Free за провеждане на телефонни разговори, изпращане и получаване на съобщения, достъп до вашата музика и разбира се за търсене и задаване на посоки. Ще бъде интересно да се види, какво ще предложи Apple официално, но все още няма информация, кога ще се случи това официално. Да се надяваме, че ще е по-скоро.