В последните дни от астрономическата зима не се сдържахме и тествахме MINI Countryman Cooper S в комбинация с необходимата доза приключения сред природата и по-конкретно планината. Съвсем като за ALL4.

Като цяло сме на мнение, че MINI има не съвсем оправдана репутация на дамски автомобил, наложила се в България. Истинските ценители на марката познават възможностите ѝ и са наясно, че тя дава значително повече от ефектна външност и възможности за персонализиран интериор.

Вече сме ви запознавали с историята на MINI по повод 60-годишния рожден ден на марката, а наскоро тествахме лично в Мюнхен възможностите на електрическия еквивалент на Countryman.

Новото MINI Countryman e с модернизиран дизайн, подчертаващ мощното излъчване на най-функционалния модел на марката. Позицията му в премиум компактния сегмент се затвърждава и от петте пълноценни места и опционалното задвижване на четирите колела ALL4.

Превключвайки между sport и green режим, откриваме разнообразните динамични характеристики на Countryman с всичките му 178 к.с. Усещането при шофиране дори извън асфалтираните пътища е повече от задоволително.

Типичната за MINI разделена на три части структура на каросерията по особено характерен начин се интерпретира от специфичната за модела линия на покрива.

Допадат ни и адаптивните LED фарове, които предлагат и автоматична, селективна функция за затъмняване на дългите светлини. При движение в града, както и при понижена заради метеорологичните условия видимост страничната зона на пътното платно се осветява по-интензивно от светлините за завой, а при шофиране по автомагистрали обсегът на светлините за завой може целенасочено да бъде увеличен.

Задната броня вече е оформена по нов начин, а графичната структура на светлинните източници вече е с неподражаемия Union-Jack дизайн.

Новото MINI Countryman е always online и благодарение на това позволява пълна свързаност на гласовия асистент Amazon Alexa.

Снимки: BMW

Виж още: 60 години класика в жанра - MINI на 60!

Тагове: