След седмици на спекулации DICE разкри новия battle royale режим на своя предстоящ шутър Battlefield 5. Той се нарича Firestorm и бе анонсиран с ефектен нов трейлър.

Първо най-важното: Firestorm сблсква 16 отбора от по четирима души за общо 64 играчи в мач. Фактът, че ще имаме само екипи от четири, означава, че Firestorm пренебрегва изцяло самостоятелната игра.

Самите битки ще се развиват на най-голямата карта в историята на поредицата, пълна с десетки превозни и бойни средства. Очевидно е, че много ще се залага на унищожението и масовката.

DICE уточни още какво можем да очакваме от платформата Tides of War, призвана да замени сегашния сезонен пас. В края на годината ще видим пакета The Fall of Europe, а в началото на 2019 г. ни очаква втора глава от съдържането. Нейното име не се знае, но тя ще ни пренесе в нова локация: битка между Оста и Съюзниците в Гърция.

Самата сингъл кампания в играта ще бъде организирана като тази в Battlefield 1. Става въпрос за поредица от кратки истории, допълвани и с допълнително съдържание, първото от което се нарича Under No Flag и ще разкаже историята на английски престъпник, работещ зад вражеската линия в Северна Африка.

Тагове: