Като компания Activision Blizzard е една от най-мразените в гейминга. От арогантното държание на нейния шеф Боби Котик до хазартните практики и микротранзакците тя често попада в различни скандали. Тази новина не е по-различна - Activision Blizzard извърши поредния кръг от уволнения на свои служители, след като през миналата година вече посочи вратата на стотици от тях. Сега около 200 души за пореден път ще бъдат уволнени, въпреки че финансовите показатели на Activision Blizzard са по-добри от всякога благодарение на коронавирус пандемията.

Циничното в ситуацията е, че всеки от уволнените ще получи ваучер за 200 долара, и то за самия онлайн магазин на Activision Blizzard. По този начин веднъж изхарчени, парите отново ще се върнат в компанията.

В същото време шефът на Activision Blizzard Боби Котик ще получи рекордните 200 милиона долара бонус заради отличните резултати на акциите на компанията. Ако прехвърлите дори 0.5 процента от този бонус към парите за заплати, ще получите средна годишна заплата от 50 000 долара, което е малко, но достатъчно, за да спаси 20 работни места от уволнението – работни места в компания, която се представя по-добре от всякога.

Гейм индустрията винаги е била особен бизнес, тъй като е публична тайна, че шефовете на големите компании не разбират нищо от игри, а единствената им задача е да изкарват пари, но подобна новина наистина не може да не те кара да се замислиш.

Снимка: Activision Blizzard

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

Тагове: